- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 152 wyświetleń
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 2 czerwone papryki
- 2 cukinie
- natka pietruszki
- oliwa
- kilka łyżek hummusu
- 1/2 opakowania sera feta
- 5 placków tortilli
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę pokrój w półplasterki.
- Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki (mają być jak najbardziej płaskie – żeby dobrze przylegały do patelni grillowej).
- Cukinię umyj, obierz i pokrój ukośnie w plasterki.
- Patelnię grillową mocno rozgrzej, delikatnie posmaruj oliwą.
- Wszystkie warzywa grilluj z obu stron aż będą miały widoczne przysmażone paski. Podczas smażenia przyprawiaj warzywa solą i pieprzem.
- Placki tortilli smaruj hummusem, wykładaj na nie warzywa, posyp pokruszoną fetą, zwijaj na kształt krokietów.
- Przed podaniem przekrój po przekątnej na pół.
Wskazówki:
- Zamiast fety możesz użyć twarogowego sera koziego.
Żródło przepisu:
Mniam